hindi dolması nasıl yapılır, hindi dolması tarifi, iç pilav nasıl yapılır, tavuk dolması tarifi, yılbaşı hindisi nasıl yapılır, yılbaşı yemeği tariflerine ilişkin yazımız..
Malzemeler:
► 1 hindi
► 1 kaşık salça,
► 1 kaşık sıvı yağ
► Tuz, kızartma yağı
Pilav için:
► 2 su bardağı pirinç
► 3,5 su bardağı hindi suyu
► 1 çorba kaşığı dolmalık fıstık
► 1 çorba kaşığı kuş üzümü
► Baharat, yağ
Malzemeler:
► 1 hindi
► 1 kaşık salça,
► 1 kaşık sıvı yağ
► Tuz, kızartma yağı
Pilav için:
► 2 su bardağı pirinç
► 3,5 su bardağı hindi suyu
► 1 çorba kaşığı dolmalık fıstık
► 1 çorba kaşığı kuş üzümü
► Baharat, yağ
Yapılışı:
1.Hindi temizlenip yıkanır.
2.Sıvı yağ, tuz ve salça iyice karıştırılıp hindinin her tarafına sürülür.
3.Kızartma yağı kızdırılıp hindi kızartılır.
4.Derin bir tencereye 5 bardak su ve hindi konarak orta hararetli ateşte pişmeye bırakılır.
Pilav için;
5.Dolmalık fıstıklar yağda pembeleştirilir. (yağ olarak tercihe göre zeytinyağı ve tereyağı karıştırılabilir veya istenen yağlar kullanılabilir.)
6.Ayıklanıp yıkanan pirinçler ilave edilir ve kavrulur.
7.Pirinci kavururken kuş üzümü (kuş üzümünü koymadan evvel sıcağıa yakın ılık suda biraz yıkanmalıdır.), tuz ve baharatlar konmalıdır. Baharat olarak, koymayı tercih ettiklerinizden farklı olarak biraz tarçın serpilmelidir. Kavrulduktan sonra, 3,5 bardak hindi suyu ve/veya su eklenip pişmeye bırakılır.
8. Pilav suyunu çekince ocaktan alınır.
9.Haşlanan hindi tencereden alınıp fırın tepsisine koyulur. Göğsünün içi yapılan pilavla doldurulur.
10.Doldurulan kısmı üste gelecek şekilde fırına verilir.
11.Orta ısılı fırında pembeleşinceye kadar pişirilir.
12.Fırından çıkarılınca sıcak olarak servis edilir.
3.Kızartma yağı kızdırılıp hindi kızartılır.
4.Derin bir tencereye 5 bardak su ve hindi konarak orta hararetli ateşte pişmeye bırakılır.
Pilav için;
5.Dolmalık fıstıklar yağda pembeleştirilir. (yağ olarak tercihe göre zeytinyağı ve tereyağı karıştırılabilir veya istenen yağlar kullanılabilir.)
6.Ayıklanıp yıkanan pirinçler ilave edilir ve kavrulur.
7.Pirinci kavururken kuş üzümü (kuş üzümünü koymadan evvel sıcağıa yakın ılık suda biraz yıkanmalıdır.), tuz ve baharatlar konmalıdır. Baharat olarak, koymayı tercih ettiklerinizden farklı olarak biraz tarçın serpilmelidir. Kavrulduktan sonra, 3,5 bardak hindi suyu ve/veya su eklenip pişmeye bırakılır.
8. Pilav suyunu çekince ocaktan alınır.
9.Haşlanan hindi tencereden alınıp fırın tepsisine koyulur. Göğsünün içi yapılan pilavla doldurulur.
10.Doldurulan kısmı üste gelecek şekilde fırına verilir.
11.Orta ısılı fırında pembeleşinceye kadar pişirilir.
12.Fırından çıkarılınca sıcak olarak servis edilir.
Not: Hindi yerine tavukta tercih edilebilir
0 yorum :
Yorum Gönder