Kestaneli Iç Pilav

Hindi pilavı tarifi, iç pilav nasıl yapılır, iç pilav tarifi, kestaneli pilav, kestaneli pilav nasıl yapılır, kestaneli pilav tarifi, neyiyelim, pilav nasıl yapılır, yılbaşı yemeği konularını içeren yazımız..

Bu pilavımız da hindi dolmasındaki pilava çok yakın. Ancak bu kestaneli versiyonu denilebilir. Her iki pilavı da et ve türevleri ile de servis edebilirsiniz.

Yeni başlayanlara not: Pilavı yaparken korkmayın. Yaptıkça kendi ağzınıza uyan ölçüleri bulacaksınız.

Malzemeler:
1/2 kg kestane
2 bardak pirinç
Tavuk/hindi suyu veya su (kaynar su)
1 küçük soğan
1 kaşık tereyağı, 2 kaşık zeytinyağı/ayçiçek yağı veya isteğe göre sadece sıvı yağ
1 tatlı kaşığı (silmeye yakın) tarçın-daha tatlı olsun isterseniz daha fazla
1 tatlı kaşığı yenibahar (isteğe bağlı)
1 tatlı kaşığı toz şeker(silme)
1 tatlı kaşığından biraz az karabiber
kuş üzümü (sıcağa yakın ılık suda bekletilecek) ve çam fıstığı


Yapılışı:

Öncelikle pirincimizi sıcak ve tuzlu suda 10-15 dakika bekletmemiz faydalı olacaktır.
Kestaneleri ben normalde suyun içerisine üzerine çizikler atarak bırakıyorum. Daha sonra tavaya koyup kapağını kapatarak pişiriyorum. Çizikler ayrıldıkça pişmeye yaklaşıyorsunuz demektir:)
Ancak normalde kullandığınız yöntemle de pişirebilirsiniz. Yakmamaya dikkat edin, yakarsanız yanık yerlerini keserek koyun.
Bu sırada, yağ tencerede kızdırılır. Küçük küçük doğranan soğanlar yağa eklenir.
Soğanlarımız pembeleştikten sonra kestaneler ve çam fıstıkları eklenerek kavrulur.
Sonrasında baharatlarımız, tuz ve suda bekletilen kuş üzümleri eklenerek karıştırılır.
Son olarak ıslatmakta olduğumuz pirinçler yıkanarak eklenir ve kavrulur.
Kaynar suyumuzu da pirincimizin üzerini kaplayacak (hatta biraz da geçecek) şekilde ekliyoruuzz..
Altını kısıp, kapağını kapatıyoruz.
Ortalama 12-13 dakika kadar sonra pişecektir.

Afiyet olsun:)

Share on Google Plus

About Aysegül

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 yorum :

Yorum Gönder