Amsterdamda Gezilecek Yerler

amsterdamda gezilecek yerler, amsterdamda görülecek yerler, amsterdam görülmesi gereken yerler, amsterdam gezilmesi gereken yerler, zaandam, amsterdam nerededir, hollanda da gezilecek yerler, hollandanın başkenti neresidir, zaanse schans nerededir, zaanse schans nasıl gidilir, zaandam nerededir, amsterdam kırmızı fener sokağı, red light district,madame tussauds müzesi konularını içeren yazımız yayınlanmıştır...

Eğer Türkiye'nin büyük şehirlerinden birinde yaşıyorsanız, Amsterdam size muhtemelen küçük gelecektir :)
Küçük ama çook güzel yerleri olan bir şehir.. Mutlaka yürüyün derim. Düüümmdüz bir ülke, yürümek o kadar keyifli ki..
Amsterdam'a giden arkadaşların genel amacı bellidir aslında :) Ama gelin görün ki gezecek çook güzel başka yerler de vardır.


Herkesin şöhretini duyduğu "Kırmızı Fener Sokağı" (Red Light District) zaten ilk gidilen veya gezdirilen yerlerden. Dam Meydanı ve Tren istasyonundan 5-10 dakikalık bir yürüyüş ile Red Light District’e ulaşabilirsiniz. Her yer müthiş derecede esrar kokusuyla kaplanmış durumda zira bilindiği üzere Amsterdam'da serbest. Ancak enteresandır, kimse kimseye bulaşmıyor. (ya da ben rastlamadım)Vitrinlerde duran kızları anlatmama gerek yok. Kızlar o vitrinlere kira veriyorlarmış tutmak için. Gece ilerledikçe daha da kalabalıklaşıyor. Hava karardıkça, neden Kırmızı Fener Sokağı dendiğini anlıyorsunuz :) Siz değerli eşyalarınıza sahip çıkın her şeye rağmen..B
izim gibi bütün gün 10-12 saat yürüyerek dolaşmayı tercih ederseniz, akşama pek haliniz kalamıyor doğal olarak gece pek uzamıyor:)

Biz bu küçük gezimizde "Zaanse Schans"a ba-yıl-dık. Peynir ve tahta ayakkabılar var elbet ama enn güzeli muhteşem havası ve manzarası. Centraal Station'dan trene binerek ortalama 20 dakikada Zaandam istasyonunda inerek rahatlıkla gidebilirsiniz. Vardığınızda ise kısa ve keyifli bir yürüyüşle varabileceğiniz bir lokasyonda.
Köyde küçük ve şirin dükkanlar bulunuyordu. Peynir, hardal, tahta ayakkabı, çeşitli hediyelik eşyalar buradan alınabilir. Ancak Amsterdam'ın içerisinde de peynir rahatlıkla bulunabilir.

Bu köye yorucu zamanlardan sonra gitmeniz tavsiye olunur, zira insanı inanılmaz rahatlatıyor, ferahlatıyor. :)



Muutttlaka bisiklet gezisi yapın derim. Zira Amsterdam'da bisikletliler herkesten ve her şeyden önemli. Bisiklet için trafik ışığı var daha ne olsun. Eğer bisikletlilerin yollarından kaptırıp yürürseniz, zaman zaman tepki görmeniz olası:)

Heineken Bira Fabrikası'nda dolaşıp, nasıl yapıldığı hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz. Elbette sözlü bilgiden bahsetmiyorum, ufak tefek aksiyonlar oluşturmuşlar kendi çaplarında. Tavsiyem yanınızda ingilizcesi iyi birileri bulunsun. Zira ben kulaklık tarzı bir şey göremedim çeviri için, belki benim gözümden kaçmıştır.

Amsterdam Kanalları görselliği yönünden çok önemlidir. (işlevselliğinin yanında) Turistler için düzenlenen bot turları ile hem gelir hem eğlenceli bir merkezdir. Biz bot turundan ziyade yürümeyi tercih etmiştik ancak kesinlikle farklı bir açısı var. Zaman meselesi..

Çiçek pazarıııı.. Renk renk, çeşit çeşit çiçek burada. En çokta lale çeşitleri. Lale soğanları yakınlarınız için hoş bir süpriz oluyor.

Madame Tussauds Müzesi.. İçimde kalan, giremediğim yerlerden. Diğer deyişle, bal mumu müzesi. Her alandan ünlülerin balmumu heykellerinin bulunduğu yer.Yürüyerek, tramvay ile ulaşabilirsiniz.

Size tavsiyem; örneğin, Madame Tussauds Müzesi ve heineken fabrikasına gitmeden evvel internet üzerinden biletlerinizi alın. Zira -gidiş zamanınıza göre de değişir ama- ciddi bir sıra beklemek zorunda kalma ihtimaliniz yüksek.

Bu arada, resimlerde gördüğünüz I amsterdam yazısını birkaç yerde göreceksiniz.. Telaşa kapılmayın bir tane yakalamamanız zor:)
 İyi gezmelerr şimdideenn....




Share on Google Plus

About Aysegül

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 yorum :

Yorum Gönder