The Tudors Dizisi



The tudors izle, the tudors nedir, the tudors dizisi izle, the tudors dizisi oyuncuları, tudors, tudor hanedanı, tudors İngiltere, 8.henry kimdir, İngiliz kilisesi nedir, VIII. Henry ve kilise, ingilterenin sanatsal açısından en gelişmiş olduğu dönem konularını içeren yazımız yayınlanmıştır..

The Tudors dizisi İngiltere-Kanada ortak yapımı olup, IMDB puanı 8,2’dir.

The Tudors, İngiltere Kralı VIII.Henry’nin hayatını, iktidarını, evliliklerini, saray entrikalarını ve İngiltere Kilise Reformunu anlatmaktadır. The Tudors Dizisi, toplamda 4 sezon yayınlanmış ve VIII.Henry rolünü Jonathan Rhys Meyers canlandırmıştır.

The Tudors Dizisi Oyuncuları:  Jonathan Rhys Meyers, Henry Cavill, Natalie Dormer, James Frain, Nick Dunning, Maria Doyle Kennedy, Guy Carleton, Sarah Bolger, Jeremy Northam, Sam Neill, Peter O'Toole, Henry Czerny, Jamie Thomas King, Alan van Sprang, Annabelle Wallis, Callum Blue, Gerard McSorley, Laoise Murray, Max Brown, Joss Stone, Hans Matheson, Joely Richardson


Tudor Dönemi:
İngiltere’nin en parlak dönemidir. Kral VIII.Henry, güçlü ve zengin bir krallığın temellerini atmıştır. Tudor Hanedanı, İngiltere ve İrlanda’yı 118 yıl boyunca yöneten Galler kökenli kraliyet ailesidir ve kurucusu Henry Tudor’dur. (VII.Henry, VIII.Henry ve I. Elizabeth)

Kiliseyi Roma’dan koparıp tamamen İngilizleştirdi. Tudor döneminde İngiltere sanatsal açıdan en parlak dönemini yaşadı.
Hayatı boyunca altı evlilik yapan VIII.Henry, biri hariç istediği bütün kadınları elde etmişti. Bu kadın, kraliyet ressamı Holbein`i gönderip yaptırttığı resmini ölümüne kadar başucundan ayırmadığı Milano Prensesi Christina `ydı. Henry, Jane Seymourla evliliğinden sonra evlenme teklif ettiği Christina'dan çok ilginç bir cevap alacaktır: "İki başım olsaydı sizinle evlenirdim."
Share on Google Plus

About Aysegül

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 yorum :

Yorum Gönder