FIRINDA KABAK TATLISI

bal kabağı, cevizli kabak tatlısı, fırında kabak tatlısı, kabak tatlısı, kolay tatlı, neyiyelim, yılbaşı tatlısına ilişkin yazımız..

Malzemeler:

·         1 Kg kabak

·         1,5 su bardağı toz şeker

Servis için:

·         Ceviz İçi




Hazırlanışı:

·         Kabakların içi temizlenerek kabukları soyulur.

·         Bir tencereye yerleştirilerek üzerine şeker ekleyip  kapağı kapatılır ve bir gece bekletilir.

·         Kabak bir gece bekletildiği için suyunu bırakacaktır bu yüzden su eklemeye gerek yoktur.

·         Bir gece bekletilen kabak 20 dk  (kabaklar yumuşayıncaya kadar)ocakta pişirilir.

·         Pişen kabaklar suyuyla birlikte fırın kabına yerleştirilerek 10-15 dk fırınlanır.

·         Soğuduktan sonra servis tabağına alınarak üzerine ceviz serpilir.( isteğe göre kaymakla da servis edilebilir)

Afiyet olsun.
Share on Google Plus

About Aysegül

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 yorum :

Yorum Gönder