Game Of Thrones (Taht Oyunları)

game of thrones, game of thrones dizisi, game of thrones haneleri, game of thrones hangi kanalda, game of thrones nedir konularını içeren yazımız..

 
IMDB puanı 9,5 olan, George R.R. Martin’in aynı adlı romanından uyarlanan ve en son 4. Sezonu tamamlanan dizinin 2015 Nisan ayında yayınlanması planlanan 5.sezonunu hayranları merakla bekliyor. Dizi hayranlarına güzel haber: dizinin hem 5. hem de 6. Sezonları için onay aldığı da açıklanmıştır.

Soylu aileler arasındaki taht kavgasını anlatan dizide her hanenin birer mührü ve tüm ailelerin birer sözü bulunmaktadır. Şimdi bu sözlere ve dizide hanelere ait akla ilk gelen kişilere kısaca göz atalım:



Arryn Hanedanı Arması
        
 
 
 
 
 

Arryn Hanesi
 "Onur Kadar Yüksek-As High As Honor"
Dizinin başlarında ölen Kralın Eli Jon Arryn desem    hatırlarsınız mutlaka. Bunun üzerine Ned Stark Kralın Eli olarak başkente çağrılmıştı.

Lannister Hanesi Arması










Lannister Hanesi
"Beni kükrerken duyun!-Hear me roar!"
Tywin Lannister, Cersei Lannister, Tyrion Lannister, Jaime Lannister. Tyrion Lannister cüce ama aklıyla pek çok işi yürütmesini başarıyor. Jaime ve Cersei Lannister ensest ilişki ile suçlanıyorlar ki ilk sezonda yaşanacak olaylardan bir kısmı Ned Stark’ın bu ilişkiyi keşfetmesiyle ve ikilinin Ned Stark’ın oğlu tarafından yakalanmalarıyla başlıyor.


Stark Hanesi Arması
 
 
 
 
 





 

Stark Hanesi

"Kış Geliyor-Winter is coming."
Eddard –Ned- Stark, Catelyn Stark, Arya Stark, Sansa Stark, Robb Stark, Brandon Stark, Rickon Stark, Jon Snow (gayrimeşru)

Baratheon Hanesi Arması










Baratheon Hanesi
"Gazap Bizimdir-Ours is the Fury"
Kral Robert Baratheon’un hanedanı. Kralın ölümü üzerine aynı haneden Stannis, Renly taht üzerinde hak iddia etmeye başlarlar.



Martel Hanesi Arması

                                                











Martell Hanesi

"Eğilmez, Bükülmez, Kırılmaz.-Unbowed, Unbent, Unbroken."
Doran Nymeros Martell. Prens Rhaegar Targaryen nin karısı prenses Elia kralın topraklarının işgali sırasında katledilmiştir. 

 
Greyjoy Hane Arması
 









Greyjoy Hanesi
"Biz Tohum Ekmeyiz-We Do Not Sow"
Balon Greyjoy. Theon Greyjoy yaşayan tek oğullarıdır. Pyke varisi ve Lord Eddard Stark’ın muhafızıdır.

 
Tyrell Hane Arması
 
 
 
 
 
 
Tyrell Hanesi
"Güçlenerek Büyür.-Growing strong."
Eski soyun son üyesi Kral Mern, Ateş Tarlası’nda can verdiğinde, vekilharcı Harlen Tyrell, Yüksek Bahçe’yi Aegon Targaryen’a vererek ona bağlılık yemini etti.

Tully Hanesi Arması











Tully Hanesi
"Aile, Görev, Onur-Family, Duty, Honor."
Catelyn (Ned Stark karısı), Lysa (Jon Arryn karısı)

 
Targaryen Hanesi Arması
 
 
 
 
 
 
 
 
Targaryen Hanesi
"Ateş ve Kan-Fire and Blood."
Hanedanın sıkça göreceğimiz ve gördüğümüz ismi Prenses Daenerys, Daenerys Fırtınadadoğan olarak anılır. Başlangıçta Prens Viserys tahtta iddia ederken, izlemeyenler için çok detay vermeyelim, bir süre sonra işler Daenerys ve ejderhaları yönünde seyretmeye başlıyor. Merakla bekliyoruzJ


Pek çok kişinin –yeni başlayanların özellikle- yakındığı konu; ilişkilerin, hanelerin, kişilerin karmaşıklığı. Aslında izlendikçe diziye ilişkin her şey daha da akılda kalıcı hale gelse de normal olarak izleyenler daha hızlı kavramak istiyorlar haklı olarak. Bunun için de dizinin yayınlandığı HBO kanalı belli başlı kolaylaştırıcı materyaller yayınlamıştır.

Dizi, insanın aklını sürekli daha değişik senaryolara programlıyor. Normal şartlarda hiçbir dizide bu kadar çok başrol oyuncusu arka arkaya öldürülmez zira. En azından ben görmedim. Her sezon her seferinde hiç beklenmeyen bir/birkaç karakter ölüyor, dolayısıyla daha çeşitli senaryolar üretmek durumunda kalıyor insan. İyidir iyiJ

Oyuncular: Lena Headay (Cersei Lannister), Peter Dinklage (Tyrion Lannister), Maisie Williams (Arya Stark), Emilia Clarke (Daenerys Targaryen), Kit Harington (Jon Snow),  Sophie Turner (Sansa Stark), Nikolaj Coster-Waldau (Jaime Lannister), Charles Dance (Tywin Lannister), Alfie Allen (Theon Greyjoy)

Yönetmenler: Alan Taylor (2011-2012), David Nutter (2012-2015), Alex Graves (2013-2014), Daniel Minahan (2011-2013)…..
İyi Seyirler..
Share on Google Plus

About Aysegül

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 yorum :

Yorum Gönder