Kısır Tarifi

 kısır, kısır nasıl yapılır, nar ekşili kısır, kısıra ne katılır, kısır yapımı, urfa usulü kısır, kısır tarifi


Malzemeler:
( 4-kişilik)
  • 2 çay bardağı ince bulgur
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 3 yemek kaşığı pul biber
  • yarım demet maydanoz
  • 2 dal taze soğan
  • 1 adet domates
  • Mor lahana
  • 3 yemek kaşığı nar ekşisi
  • yarım çay bardağı zeytin yağı
  • tuz ve karabiber

Hazırlanışı:

Bulgur kapaklı bir kapta sıcak su ile ıslatılarak 15 dk. dinlendirilir.

Domates, taze soğan, maydanoz ve mor lahana ince ince doğranır. Dinlendirilmiş bulgura salça, pul biber, tuz ve karabiber ilave edilerek iyice karıştırılır. Karışımın üzerine doğranmış malzemelerle birlikte yağ ve nar ekşisi eklenerek harmanlanıp servis tabağına alınır. Afiyet olsun.




Share on Google Plus

About Aysegül

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 yorum :

Yorum Gönder